Tafel van Zeven

Eerste groep Goudse deelnemers is aan Tafelvanzeven gestart.

Zonta Gouda faciliteert de eerste Goudse deelnemersgroep financieel en met persoonlijke inzet van de leden. De bedoeling is hier een meerjarenproject van te maken.

Ook de andere Nederlandse Zontaclubs dragen daarom financieel bij.

Begin februari is de eerste groep Goudse deelnemers aan het leer-werktraject Tafelvanzeven gestart. Dit succesvolle concept (genomineerd voor een Appeltje van Oranje) waarbij vrouwen uit verschillende culturen een stap zetten richting werk in de horeca of gastvrijheidsbranche, loopt al een aantal jaren in Rotterdam.

Zonta club Gouda heeft het initiatief genomen om dit project uit te breiden met deelnemers uit Gouda en omstreken. Tafelvanzeven wil vrouwen van verschillende nationaliteiten stimuleren hun passie voor koken, gastvrijheid en verhalen vertellen te ontwikkelen en in te zetten voor een stap naar de arbeidsmarkt. Het traject omvat een lesprogramma en praktijkopdrachten. Gedurende negen maanden krijgen de vrouwen één dag per week les in Rotterdam. Zij worden onder andere opgeleid voor de erkende certificaten Sociale Hygiëne en HACCP.

tafel van zeven